3+1 επιστημονικά ελληνικά κανάλια στου Youtube


Την ώρα που γράφω αυτό το άρθρο είναι -ΜΆΛΛΟΝ- καλοκαίρι ( 30 βαθμοί με συννεφειά και μπουμπουνητά) και στην τηλεόραση έχει όπως κάθε καλοκαίρι Ρετιρέ, Εμείς & Εμείς , Κωνσταντίνου & Ελένης (αυτό θα το βλέπεις ακόμα και αν διαβάζεις το άρθρο τα Χριστούγεννα!)

Οπότε σκέφτηκα να σας προτείνω 4 ελληνικά επιστημονικά κανάλια στο γιου-τιουμπ, ώστε και η ώρα να περάσει και να μάθετε κάτι στο τέλος. Ξεκινάμε λοιπόν:

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΦΥΣΙΚΗ


Ο Στέφανος είναι Φυσικός και πιστεύει πως η επιστήμη είναι υπερβολικά όμορφη για να μη βιώνεται απ’ όλους και γι’ αυτό ξεκίνησε την Καθημερινή Φυσική – απλές εξηγήσεις στο γιατί ο κόσμος μας λειτουργεί έτσι όπως τον ξέρουμε.


Θες σύντομα, περιεκτικά και με χιούμορ επιστημονικά βίντεο; Θα τα βρεις εδώ!



Επίσης έχει και ιστοσελίδα kathimerinifysiki.gr

ASTRONIO


Ο Παύλος Καστανάς έχει αναλάβει να μας ταξιδέψει στο διάστημα! Στο κανάλι του περιλαμβάνει μικρά βίντεο σχετικά με την αστροφυσική και τις θετικές επιστήμες. Το πρώτο βίντεο ανέβηκε στο κανάλι την 1η Μαΐου του 2017 και μέσα σε έναν χρόνο λειτουργίας ξεπέρασε τους 50.000 συνδρομητές. Σκοπός του είναι να φέρει την αστρονομία και τις θετικές επιστήμες πιο κοντά στο ελληνικό κοινό.


Περισσότερα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του  astronio.gr

THE MAD SC1ENT1ST

Στον Στάμο ανέβαινε το αίμα στο κεφάλι όταν έβλεπε αντιεπιστημονικούς μύθους στο διαδίκτυο οπότε αποφάσισε να διοχετεύσει τη σύγχυσή του σε ένα κανάλι στο γιου-τιουμπ.
Κυρίως, ασχολείται με το πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε τα εργαλεία που έχουμε, το laptop, το κινητό, το internet, ώστε να μπορέσουμε να καταρρίψουμε ή να επιβεβαιώσουμε ισχυρισμούς που αφορούν θέματα με τα οποία ερχόμαστε σε επαφή καθημερινά.

BONUS: Το καυστικό νάτριο είναι σίγουρα λιγότερο καυστικό από το χιούμορ του Στάμου!



SCIENCE BEHIND MUSIC

Η Μουσική είναι ολόκληρη επιστήμη, γι' αυτό ο Γιάννης Ρούσσος στο κανάλι του ασχολείται κυρίως με τις Επιστημονικές πτυχές της Μουσικής.Επειδή δεν έχουν όλοι τη δυνατότητα να σπουδάσουν και να μελετήσουν τη Μουσική, επειδή δεν έχουν όλοι το χρόνο να… ψαχτούν πάνω στη Μουσική και να διαβάζουν ώρες ατελείωτες την Ιστορία και τη Θεωρία της (κι όχι μόνο), το Science Behind Music, είναι ένας εύκολος τρόπος να τη γνωρίσεις περαιτέρω, να δεις και να μάθεις πράγματα που ίσως σε ενδιαφέρουν, ή δεν ήξερες ότι σε ενδιέφεραν. 

Καλή θέαση!
Ελπίζω να δημιουργηθούν κι άλλα επιστημονικά ελληνικά κανάλια, γιατί παρότι ζούμε σε έναν αιώνα που σχεδόν καθημερινά καταγράφονται νέες ανακαλύψεις σε διάφορους επιστημονικούς τομείς, ο επιστημονικός αναλφαβητισμός έχει χτυπήσει κόκκινο...